ASOCIATIEI “ASINED&NAIART” Targu Mures a primit azi 08.05.2015 personalitatea juridica la Judecatoria Targu Mures furnizor de formare profesionala a adultilor va începe din luna martie 2016 Cursuri de Formator acreditat ANC .

Centru de Formare Profesionala ASINED&NAIART- Targu Mures coordonat direct de Asociatiei ASINED&NAIART Târgu Mures.

Cursul de Formator (perfectionare) a fost autorizat în data de - 2016-2020 de ANC prin furnizorul de formare profesionala Asociatia ASINED&NAIART Târgu Mures

VA ASTEPTAM la Cursul de Formator (perfectionare).

Inscrierile continua si in luna februarie- mai 2019 la Cursul de Formator (perfectionare) la sediul Centru de Formare Profesionala ASINED&NAIART Targu Mures strada. LIVIU REBREANU nr.1.sp.2. E-mail: a_asociatia@yahoo.com, Telefon: 0753402500 , Rus Traian Daniel furnizori formare.

sâmbătă, 7 februarie 2015


CURSURI PROFESIONALE 

Pas cu pas catre o cariera de succes!


Calificare/formare profesională

 Asociatia” ASINED&NAIART ”Targu Mures pas cu pas catre o cariera de succes! îşi propune calificarea, perfecţionarea şi dezvoltarea factorului uman şi a fost creat din necesitatea angajaţilor, în special a unor categorii profesionale, de a avea o cât mai aprofundată pregătire profesională, deoarece organizaţiile de instruire profesională existente nu au răspuns tuturor exigenţelor.
Cursurile pe care le organizăm se adresează atât personalului angajat al societăţilor comerciale cât şi persoanelor fizice dornice să urmeze un curs de calificare sau de formare profesională.
Prin formarea profesională societatea noastră dorește stimularea ocupării forței de muncă şi ridicarea nivelului de competențe profesionale în concordanță cu tentințele pieței de muncă şi a cererii angajatorilor.
Participarea la cursuri de formare profesională îți asigură îmbunătățirea competențelor profesionale, indiferent de nivelul de care ai nevoie: inițiere, calificare, recalificare, perfecționare sau specializarea într-un anumit domeniu.


În ce constă formarea profesională / calificarea?
Conform prevederilor legislative în vigoare, orice program de formare profesională este alcătuit din două componente principale:
  • Componenta teoretică
  • Componenta practică
În funcție de tipul de program de formare şi de complexitate, formarea profesională se împarte în următoarele categorii:
Cursuri de iniţiere.
Cursul de inițiere se adresează celor care nu au niciun fel de competențe în meseria pe care doresc să o învețe şi reprezintă dobândirea uneia sau sau mai multor competențe specifice unei calificări conform standardului ocupațional sau de pregătire profesională.
Pentru a urma un curs de inițiere, este nevoie să fi absolvit minim 8 clase gimnaziale
Cursuri de calificare/recalificare.
Aceste cursuri reprezintă pregătirea profesională care conduce la dobândirea unui ansamblu de competențe profesionale ce permit unei persoane să desfășoare activități specifice uneia sau mai multor ocupații.
Aceste categorii de cursuri se împart, în funcție de complexitatea calificării, în 3 categorii:
  • Calificare de nivel 1 – 360 de ore, din care 120 de ore teoretice şi 240 de ore practice;
  • Calificare de nivel 2 – 720 de ore, din care 240 de ore teoretice şi 480 de ore practice;
  • Calificare de nivel 3 – 1080 de ore, din care 360 de ore teoretice şi 720 de ore practice.
Pentru a urma un curs de calificare de nivelul 1, este nevoie să faci dovada absolvirii a minim 10 clase.
Cursuri de perfecţionare şi specializare:
Aceste cursuri sunt gândite pentru a veni în sprijinul dumneavostră şi a ajuta la dezvoltarea şi completarea cunoștințelor dumnevoastră în meseria pe care o practicați. Aceste cursuri se recomandă persoanelor care au deja o calificare şi doresc să dobândească competențe noi în meseriile care sunt în continuă dezvoltare.  
De ce calificare/ formare profesională?
Serviciile de formare profesională vin în întâmpinarea persoanelor care doresc să dobândească sau să iși completeze competențele asociate unor calificări.
Avantajele cursurilor de calificare sunt:
  • Găsirea unui loc nou de muncă prin dobândirea unei noi calificări;
  • Avansarea la locul de muncă prin perfecționarea sau specializarea calificării;
  • Completarea competențelor profesionale;
  • Dobândirea unei diplome recunoscute la nivel național şi european.
Condiţiile de acces  la cursuri:
  • Cerinţe medicale: integrate anatomofunctională a membrelor superioare şi inferioare, acuitate vizuală normală, acuitate auditiva normală;
  • Cerinte psihice: spirit de observaţie, lucru in echipă, tip de personalitate: ISC (întreprinzător, social, convenţional);
  • Activitati fizice: lucrul in picioare, folosirea mâinilor;
  • Învăţământ obligatoriu (10 clase) şi calificare profesională prin învăţământ profesional – şcoală profesională sau programe de formare profesională în sistemul de formare profesională a adulţilor.

Niciun comentariu: